Bloggen

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är en konstform där olika datorspråk används för att skapa en webbplats. Webbplatser använder vanligtvis databaser för att lagra sitt innehåll och är baserade på en server. En backend-utvecklare arbetar för att hålla denna backend igång på ett smidigt sätt. De använder datorprogram för att analysera webbplatsens affärsbehov och skapar en programmeringslösning som uppfyller dessa behov.

Kodningsspråk som HTML och CSS används för att skapa webbsidor. Frontend-webbutveckling fokuserar på de delar av webbplatsen som användarna kan se. HTML, CSS och JavaScript används alla för den här typen av utveckling. Dessa språk är användbara för att bygga webbplatser eftersom de låter användarna ändra det sätt på vilket de ser innehållet på webbplatsen.

För att skapa en webbplats är det viktigt att förstå vem som kommer att använda webbplatsen. När du vet vem din målgrupp är kan du skapa en prototyp. Denna prototyp bör innehålla bilder, logotyper, färger, typsnitt och andra visuella funktioner. Beroende på projektet kan kunden tillhandahålla logotypen och färgerna eller välja en design som teamet väljer för webbplatsen. När webbplatsen har utformats kommer utvecklarna att implementera platshållarinnehåll och andra element.

Det finns ett antal kostnadsfria resurser på nätet som hjälper dig att lära dig webbutveckling. Du kan kolla in TutorialsPoint, som erbjuder gratis resurser samt podcasts, för att lära dig mer om ämnet. Glöm inte heller att besöka Stack Overflow, en populär gemenskap för webbutvecklare. Här kan du hitta svar på frågor du kan ha om ämnet och träffa andra utvecklare som arbetar i samma bransch.

Webbsideutveckling och webbdesign

I processen för utveckling av webbsidor ingår att utforma webbsidans fram- och baksida. Den omfattar även hosting och uppdatering av innehållet på webbplatsen. För att bli en framgångsrik webbsidesutvecklare måste du avlägga alla nödvändiga kurser i datavetenskap. Erkännandebrevet för utveckling av webbsidor är ett utmärkt tillfälle att lära sig nya färdigheter samtidigt som du förbättrar dina datakunskaper.

Men även om utveckling av webbsidor på framsidan är en mer okomplicerad process finns det många olika aspekter på backend-processen. Backend-utveckling innefattar databasutveckling, hosting och datainmatning. Backend är som den funktionella sidan av ett hus. Baksidan kan skrivas i olika språk, bland annat HTML, CSS och PHP.

Läroplanen för utveckling och design av webbsidor vid Bismarck State College erbjuder utbildning i Adobe Creative Suite-programvara, sökmotoroptimering och utveckling av e-handel. Det tvååriga programmet är utformat för dem som vill göra karriär inom detta område. Denna kurs kräver vanligtvis att eleverna genomför kurser i engelska och datavetenskap på gymnasiet.

Förutom att lära sig grunderna för webbutveckling kommer eleverna att lära sig att införliva digitala medier som video, bilder och text i sina webbsidor. Under kursen kommer eleverna att genomföra ett antal individuella uppgifter, bland annat en webbsida med en video- och ljudfil.

Populära WordPress Plugins

WordPress-plugins är program som gör det möjligt för WordPress att lägga till ytterligare funktioner på din webbplats. Dessa program kan installeras antingen automatiskt eller manuellt. Du kan ladda ner plugins från den officiella plugin-katalogen eller från webbplatser från tredje part. Om du väljer att installera plugins manuellt måste du använda en FTP-klient för att installera filen. När den är installerad kan du aktivera insticksprogrammet för att använda dess funktioner.

  • För att installera ett insticksprogram ska du se till att läsa recensionen och kontrollera om det är pålitligt. Läs användarrecensioner och betyg för att avgöra kvaliteten på insticksprogrammet. I vissa fall kan ett plugin av låg kvalitet sakta ner din webbplats eller infoga skadlig kod. Detta kan leda till driftstopp och förlorad trafik. Det bästa sättet att välja rätt plugin är att läsa recensioner.
  • Du kan också installera WordPress-plugins som hjälper dig att övervaka webbplatsens prestanda. Google Analytics är ett utmärkt verktyg för att spåra din webbplats prestanda och erbjuder användbar information som du kan använda för att förbättra din webbplats.
  • Med insticksprogrammet kan du integrera Google Analytics-funktionen direkt i din WordPress-webbplats. Om du letar efter mer sofistikerade SEO-verktyg för din webbplats är OptinMonster ett premium-plugin som hjälper dig att öka din e-postlista och öka konverteringarna.
  • Du kan använda en drag and drop-byggare för att enkelt bygga ett opt-in-formulär. Detta plugin har också en Exit-Intent-funktion, som är svår att slå.

Plugins kan köpas eller vara gratis och är ett bra sätt att utöka funktionaliteten på din WordPress-webbplats. Betalda plugins har ofta ett utvecklarteam och massor av support som hjälper dig med problem.