Webbutveckling

Baksidan av en webbplats

När man bygger en webbplats är det första steget ofta att skapa en design och wireframes för att ge utvecklaren en klar uppfattning om hur du vill att webbplatsen ska se ut. Sedan arbetar utvecklaren tillsammans med designern för att se till att deras visioner representeras på sidan.

Under den här fasen kommer utvecklaren också att sätta upp sidor, en navigeringsbar och andra komponenter som behöver byggas. De kommer också att kartlägga innehållet för varje sida, vilket är viktigt för att se till att alla delar av webbplatsen är sammankopplade och logiskt placerade.

Back-end och Full-Stack Dev

Baksidan av en webbplats är där alla tekniskt tunga delar som logikkod, API:er och databasinteraktioner går, vilket brukar kallas för utveckling på serversidan. Backend-utvecklare använder vanligtvis en mängd olika serverbaserade språk, som PHP, Java och Python. De använder också en mängd olika programvaruverktyg för att se till att allt går smidigt. Förutom att programmera kan de också behöva underhålla servern och databasen.

Att lära sig webbutveckling kan vara en givande karriärväg för dem som vill flexa sina tekniska och kreativa färdigheter, samtidigt som de arbetar inom ett företag. BLS förutspår en tillväxt på 8 procent i jobb som webbutvecklare mellan 2019 och 2029, vilket innebär att detta är ett område med många möjligheter att växa när du bygger upp din professionella portfölj.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsidutveckling är processen att sätta ihop en webbplats. Processen omfattar allt från planering av layouten till att skapa koden som får den att fungera. Den omfattar även innehållsmarknadsföring och sökmotoroptimering. För att en webbplats ska kunna byggas måste ett företag bestämma sina mål och sin målgrupp. Detta hjälper utvecklarna att planera webbplatsens layout, skapa en sitemap (eller översikt) och bestämma vilka funktioner som ska ingå i varje webbsida.

För att skapa en enkel webbsida behöver du ett textredigeringsprogram på Windows- och Mac-datorer och lite kunskap om HTML, som är det grundläggande markupspråket för webben. När du är redo att publicera din sida sparar du den som en HTML-fil och laddar upp den till en webbhotell.

Förutom HTML och CSS som utgör strukturen på en webbsida finns det andra språk som hjälper till att förbättra utseendet på en webbplats. Dessa inkluderar Cascading Style Sheets (CSS) och JavaScript, som lägger till styling till webbsidans design. Därutöver finns det plattformar för skapande av webbsidor som Jimdo, som gör det möjligt för användarna att skapa webbplatser på ett problemfritt sätt. Plattformen erbjuder en mängd olika mallar för olika ändamål och kan anpassas för att passa ditt företags specifika behov.

Hejtsidan är uppdelad i två delar, front-end och back-end. Front-end handlar om allt som användaren ser på webbplatsen, till exempel färger, typsnitt, bilder och knappar. Å andra sidan ansvarar backend för att lagra data och se till att webbplatsen fungerar som den ska.

De fem bästa kurserna i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig hur man skapar webbplatser. De erbjuder en solid grund i grunderna för HTML och CSS, och de kan hjälpa dig att bli anställd som webbutvecklare.

De bästa webbutvecklingskurserna online är inte bara för nybörjare – de lär dig också en mängd andra färdigheter som kan hjälpa dig att sticka ut från konkurrenterna. De ger dig en djupare förståelse för HTML och CSS, samt ramverk som Bootstrap som gör det lättare att bygga moderna webbplatser.

Coursera

Coursera grundades av Harvard och MIT och erbjuder kurser som ges av universitetsprofessorer från hela världen. De erbjuder en mängd olika kurser på universitetsnivå, mikroexamina och yrkescertifikat. Beroende på hur intresserad du är kan du gå igenom dem gratis eller betala mellan 50 och 300 dollar för att få ett verifierat certifikat.

EdX

EdX skapades av Harvard och MIT och är ett utmärkt ställe att hitta kurser på universitetsnivå om ämnen som webbutveckling. De erbjuder en rad olika kurser och mikrograderingar, och de stöds av 140+ ledande universitet.

Team Treehouse

Team Treehouse är en kurs i webbutveckling i bootcamp-stil med projekt, workshops, frågesporter och mycket mer. Det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om programmering och utveckla en portfölj som du kan visa upp i ditt CV.

Simplilearn

Denna kurs i webbutveckling från Simplilearn lär dig allt du behöver veta om HTML, CSS och JavaScript. Den täcker också populära ramverk för att bygga dynamiska webbplatser, inklusive Bootstrap och Angular. Du lär dig också om AJAX, JSON och annan webbteknik som hjälper dig att bygga effektfulla och unika webbplatser.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapplikationsutveckling är en process som innebär att man skapar programvara som fungerar över internet. Dessa appar kan nås från mobila, surfplattor, stationära och bärbara enheter. De är mycket funktionella och ger en utmärkt användarupplevelse.

De bästa webbapplikationerna utvecklas utifrån en önskan att ta itu med ett problem som konsumenter regelbundet ställs inför. De kan vara en liten uppgradering av en befintlig produkt, eller så kan de vara ett helt nytt koncept. Utveckling av webbaserade applikationer kan ha ett antal fördelar för företag. Den främsta fördelen är att de kan användas på vilken enhet som helst, så att anställda eller kunder kan få tillgång till dem var som helst.

En annan fördel är att de är mycket anpassningsbara. Användarna kan enkelt ändra utseende, text och navigeringselement i en webbapplikation. Det går dessutom att göra om användargränssnittet och anpassa det för specifika målgrupper. Detta gör det möjligt för varumärken att erbjuda en mer personlig och relevant upplevelse för varje användare.

För att säkerställa att appen är lätt att använda och passar målgruppen är det viktigt att genomföra omfattande marknadsundersökningar. Detta ger dig en förståelse för målgruppens demografi, intressen och motivationer. När projektet väl är avgränsat är det dags att ta fram wireframes och prototyper för appen. Wireframes är datorgenererade skisser som visar hur användarens upplevelse kommer att se ut och fungera.

Prototyper är en mer detaljerad version av wireframes som också innehåller funktionalitet. Genom att lägga till interaktivitet i wireframes skapas en prototyp som ser ut och fungerar precis som den faktiska webbapplikationen. Därefter kan du presentera prototypen för potentiella användare för att samla in feedback och iterera designen.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP är ett av de mest populära webbutvecklingsspråken för att utveckla dynamiska webbplatser. Detta språk med öppen källkod har många fördelar som gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna utvecklare.

Tvärplattformsoberoende: PHP är ett mycket kompatibelt skriptspråk som fungerar på alla större operativsystem. Dessutom fungerar det perfekt tillsammans med MySQL- och Apache-servrar för sömlös integration. Detta gör det till ett perfekt val för att utveckla webbapplikationer som fungerar på alla plattformar.

Snabbt: Till skillnad från andra språk behöver PHP-skript inte skrivas om varje gång programmet uppdateras. Detta sparar utvecklaren mycket tid och arbete.

Lätt att lära sig: Eftersom det är ett språk med öppen källkod är PHP lätt att lära sig och implementera. Dessutom är det gratis att använda och levereras med stabilt stöd från PHP-utvecklarteamet.

Pålitligt: PHP är ett beprövat programmeringsspråk som har funnits i mer än 25 år. Det har testats i många verkliga situationer, och de flesta av dess viktigaste buggar har åtgärdats.

Inbäddad HTML: Medan de flesta utvecklare föredrar att skriva webbsidor på det språk de föredrar har PHP en särskild funktion som gör det möjligt att bädda in koden på sidan. Detta gör det lättare för användarna att läsa och navigera på din webbplats samtidigt som designen förblir intakt.

Skalerbart: Språket är mycket flexibelt och kan användas för att skapa webbplatser av alla storlekar. Detta gör det till ett idealiskt val även för webbplatser för e-handel.

Processen för utveckling av webbapplikationer

  1. Vämapplikationsutveckling är en integrerad del av många företag.
  2. Det hjälper dem att skapa skräddarsydda upplevelser på sina webbplatser.
  3. Processen för utveckling av webbapplikationer börjar med ideation.
  4. Det handlar om att generera råa idéer som kan förfinas för att passa användarnas behov och vara redo för implementering.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som gör det möjligt för webbplatsägare att hantera sitt innehåll. Det är en av de mest populära CMS-plattformarna för att skapa webbplatser och har ett omfattande utvecklarcommunity. En WordPress-utvecklare är någon som specialiserar sig på att utveckla teman och plugins för plattformen. En WordPress-utvecklare kan ingå i utvecklingsteamet för en större WordPress-produkt eller vara egenföretagare.

Det första steget för att bli WordPress-utvecklare är att lära sig allt om WordPress-programvaran. Det bästa sättet att göra detta är att gå gratis kurser som lär ut grunderna i kodning. När du väl behärskar grunderna är det dags att börja arbeta med ett projekt. Detta kan vara ett enkelt projekt, som ett tema eller ett plugin, eller något mer komplext, som att bygga en ny företagswebbplats från grunden.

Oavsett projektet är det viktigt att följa WordPress kodningsstandarder för att se till att ditt tema är rent, läsbart och underhållbart. Dessa standarder kan hjälpa dig att undvika fel och öka hastigheten på ditt arbete. Håll dig uppdaterad om ny teknik: WordPress-utvecklingsgemenskapen utvecklas ständigt, och det är viktigt att vara medveten om förändringar i den senaste tekniken som kan påverka ditt arbete. Genom att hålla dig uppdaterad kan du skapa design som lockar besökare och gör dina kunder nöjda.

Etablera ett arbetsflöde: Ett bra arbetsflöde inkluderar att använda versionskontroll för att spåra ändringar och samarbeta med andra utvecklare. Det gör också att du kan återgå till tidigare versioner av din kod om något går fel.

Välja de bästa WordPress-plugins

Plugins är ett utmärkt sätt att lägga till funktionalitet till din WordPress-webbplats. De kan också hjälpa din webbplats att prestera bättre.

Att välja rätt plugins är en viktig del av att upprätthålla en framgångsrik webbplats. Det är viktigt att hitta ett plugin som gör det du behöver och som är lätt att använda.

De bästa WordPress-plugins är utformade för att förbättra prestandan på din webbplats, samtidigt som de förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Dessa plugins kan snabba upp din webbplats, förbättra dess säkerhet och optimera ditt innehåll för att förbättra SEO-placeringarna.

Bildoptimering – Det bästa WordPress-pluginet för bildoptimering är Smush, som automatiskt ändrar storlek, komprimerar och optimerar dina bilder för att minska sidans laddningstid. Det kan också öka din webbplats sökmotorranking genom att optimera dina bilder för Google och andra sökmotorer.

Google Analytics – Genom att lägga till Google Analytics på din webbplats kan du mäta hur besökarna använder din webbplats, så att du kan spåra och analysera data för att förbättra den övergripande användarupplevelsen. Det här insticksprogrammet kan användas för både gratis och betalda versioner och är ett utmärkt sätt att öka din webbplats organiska synlighet.

Backuper – Det bästa WordPress-pluginet för säkerhetskopiering är UpdraftPlus, som ger automatiska och manuella säkerhetskopior av din webbplats filer och databas. Det integreras med flera molnlagringsalternativ och erbjuder en återställningsknapp med ett klick om din webbplats äventyras eller behöver migreras.

Att hålla din webbplats säker är viktigt för ditt företags livslängd. Plugins som Wordfence hjälper dig att skydda din webbplats från hackare och skadlig kod, samtidigt som du ser till att alla känsliga data är privata. De är också ett bra sätt att övervaka misstänkt aktivitet på din webbplats och hålla din webbplats igång på ett smidigt sätt.