Webbutveckling

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbutveckling är ett område där man använder en kombination av kreativa och tekniska färdigheter för att bygga webbplatser. Dessa yrkesmän kombinerar sin expertis inom kodning och programmering med mer kreativa aspekter som användarupplevelse (UX) och design för att skapa webbplatser som är effektiva, ändamålsenliga och engagerande för användarna.

Front-end webbutvecklare

En front-end webbutvecklare använder HTML, CSS och JavaScript för att binda ihop webbplatsens element och få dem att se bra och interaktiva ut. De använder också ramverk för att förenkla koden. Populära ramverk är bland annat Bootstrap och Foundation.

Back-end webbutvecklare

Back-end webbutvecklare fokuserar på allt som inte är synligt när en webbplats visas, som koden. De använder också tekniker på serversidan för att hantera webbplatsens data och hålla den säker. De kan också skapa komplexa databaser som lagrar och spårar användarinformation.

Fullstackutvecklare

De som väljer den här vägen har kunskaper om både front-end och back-end samt en fungerande förståelse för hur klient- och serversidan av en webbplats förhåller sig till varandra. De ansvarar för alla aspekter av ett projekt, från forskning och planering till att utforma, bygga och testa webbplatsen.

Håll dig informerad

Webtekniken förändras snabbt, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom ditt område. Detta innebär att du måste läsa tekniska bloggar, titta på podcasts från andra ingenjörer och gå med i tekniska sociala grupper för att hålla dig informerad om aktuella trender.

Det är också bra att bygga upp en portfölj av ditt arbete och visa upp den process du följde för att få jobbet gjort, eftersom arbetsgivare vill veta att du kan ta dig an komplexa uppgifter och lösa dem snabbt. En portfölj är ett utmärkt sätt att visa din kommunikationsförmåga, så se till att inkludera en beskrivning av bakgrunden till varje projekt och en tydlig förklaring av vad du gjorde för att uppnå det önskade resultatet.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen att utforma och genomföra front-end-delen av din webbplats, och att underhålla den också. Den omfattar en mängd olika element, inklusive design och layouter, innehåll och kodning.

En webbplats är en fil som lagras på en server (vanligtvis belägen i molnet). När du besöker en webbplats skickar din webbläsare en förfrågan till den servern och får tillbaka de data som du tittar på. Därefter tolkar webbsidan dessa data och visar dem för dig.

Den grundläggande strukturen för en webbplats består av HTML, som beskriver utseende och visning av text, bilder, ljud och video på en webbsida. Du kan visa HTML för vilken webbsida som helst genom att högerklicka och välja ”Visa källan”.”

En annan central teknik för webbutveckling är Cascading Style Sheets, eller CSS. Detta är språket som lägger till färger, typsnitt och andra designelement på webbplatser.

JavaScript är en annan viktig teknik för webbutveckling. Det är ett programmeringsspråk som utvecklades på 1900-talet och som nu används för att bygga dynamiska webbplatser. Det är ett flexibelt språk som gör det möjligt att göra många saker som rullningslister och klickbara knappar.

Innan du börjar utforma din webbplats är det en bra idé att skapa en plan. Detta inkluderar samarbete med andra team och personal i din organisation för att fastställa dina mål och vem du vill nå. Det ingår också att skapa en webbplatskarta, vilket är en översikt över webbsidorna och deras länkstruktur som du kommer att använda under hela utvecklingsprocessen.

Gratis kurser i webbutveckling

Om du är intresserad av en karriär som webbutvecklare kan du överväga att gå en kurs för att lära dig de färdigheter du behöver. Du hittar en mängd olika kurser på nätet, och vissa är gratis. Här är en titt på några av de bästa:

edX HTML5 and CSS Fundamentals

Denna kurs från World Wide Web Consortium (W3C) på edX är ett bra val för dig som vill bygga robusta webbplatser som följer webbstandarder. Du lär dig de grundläggande språken HTML, CSS och JavaScript, samt hur man använder kodningsverktyg som Git.

Khan Academy Web Development for Everyone: Basics and Beyond

Om du inte har tid eller resurser att skriva in dig på ett bootcamp på heltid erbjuder Khan Academy en interaktiv kurs som du själv kan genomföra och som ger dig en stark grund inom webbutveckling. Förutom att lära dig grunderna i HTML och CSS för att skapa webbsidor får du också kunskap om SQL för att hantera data, speldesign och ritning/animation.

Udacity Client-Server Communication

Om klient-serverkommunikation är ett bekymmer för dig kan du kolla in den här gratis kursen från Udacity. Kursen behandlar bland annat HTTP, begäran- och svarsslingan, rubriker och verb och hur man kan se skillnaden mellan HTTP/1- och HTTP/2-kapaciteter.

Coding Bootcamp for Front End Web Development

Om du letar efter ett prisvärt och nybörjarvänligt program erbjuder The Tech Academy ett bootcamp för webbutveckling som undervisas av professionella instruktörer och fokuserar på färdigheter i front-end. Det erbjuds i ett kortare schema än de flesta andra bootcamps och erbjuder kurser i HTML, CSS och JavaScript.

Kärnkompetenser inom utveckling av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling innebär att skapa programvara som ger ett nytt sätt för användare att interagera med data. Det är en mycket samarbetsinriktad process med många gruppmedlemmar, inklusive front-end- och back-end-utvecklare.

Det finns ett antal kärnkompetenser som utgör webbapplikationsutveckling, och det krävs rätt kombination av färdigheter för att skapa en framgångsrik lösning. Dessa inkluderar:

Först och främst är en bra idé det första steget till framgång när det gäller att bygga en webbapplikation. Det måste vara en smart lösning som löser ett specifikt problem för användarna, samtidigt som den ger den funktionalitet du behöver.

Nästan måste du kartlägga ditt arbetsflöde och definiera vilka steg som krävs för att applikationen ska fungera. Detta görs genom en wireframe eller prototyp som du kan presentera för potentiella användare.

Ett annat viktigt steg är att skapa ett användargränssnitt för applikationen. Detta inkluderar allt från färg, övergångar, grafik och bilder som kommer att användas för att utforma gränssnittet för din webbapplikation.

Sist måste du bestämma hur du ska tjäna pengar på din app. Du kan göra detta genom att placera annonser i gränssnittet för din webbapplikation eller genom att sälja den som en tjänst.

Det kan vara mycket komplicerat och tidskrävande att utveckla en webbapplikation, men det är värt besväret på grund av dess flexibilitet och användbarhet för användare på olika enheter. Detta gör det till ett gångbart alternativ för organisationer som behöver flera applikationer för att uppfylla sina affärsmål.

Bygga en stark förankring som WordPress-utvecklare

  1. WordPress är en plattform med öppen källkod och ett CMS som hjälper till att skapa fullt fungerande webbplatser.
  2. Det är lätt att distribuera och uppdatera.
  3. Att bygga upp en stark grund som WordPress-utvecklare innebär att man måste utarbeta en genomarbetad plan.
  4. Säkerställ att dina koder är lätta att förstå och att du följer namnkonventioner för funktioner, variabelnamn, klasser etc.

Hur man väljer WordPress-plugins

WordPress-plugins är en typ av programvara som hjälper till att förbättra funktionaliteten på din webbplats. De är ett utmärkt sätt att förenkla de tekniska aspekterna av din webbplats eller att förbättra marknadsföringen.

Hur man installerar en plugin

När du letar efter ett nytt plugin finns det några saker att tänka på. För det första ska du se till att insticksprogrammet är kompatibelt med din version av WordPress. Om det inte är det kan det vara så att insticksprogrammet skapades för en annan version eller att utvecklaren inte testade det.

Se efter plugins som testas och uppdateras regelbundet. Detta kommer att bidra till att säkerställa att det plugin du väljer inte kommer att förstöra din webbplats när WordPress uppdateras.

Du bör också kontrollera om insticksprogrammet stöder den senaste WordPress-versionen. Om det inte gör det, kontakta utvecklaren för mer information.

Sist är det viktigt att veta om insticksprogrammet är gratis eller betalt. Betalda insticksprogram kommer vanligtvis med support och uppdateringar, medan gratis insticksprogram ofta inte har det.

Hur man väljer ett insticksprogram

När du har hittat några plugins som du tror kan passa bra för din webbplats, läs recensionerna. Detta hjälper dig att bättre förstå hur väl de fungerar och hur enkla de är att använda. Du bör också ta dig tid att läsa installationsinstruktionerna. Detta kommer att bespara dig mycket huvudvärk när det är dags att installera insticksprogrammet.