Webbutveckling

grunderna i webbdesign och kodningsspråk

Webbutvecklare bygger webbplatser och appar som gör det möjligt för människor att interagera med världen via internet. De skapar också verktyg för e-handel, lagerhantering, betalningshantering, marknadsföringskampanjer och andra affärsfunktioner som hjälper företag att växa. Webbutveckling (eller webbplatsutveckling) innebär att man kodar funktionaliteten på en webbplats, vilket kan innefatta utformning av layout, typsnitt och färger. Dessa kodare använder en mängd olika programmeringsspråk och verktyg för att bygga webbplatsens funktionalitet, inklusive HTML, CSS och JavaScript.

En bra webbplats bör balansera utseende och funktionalitet, visa en konstnärligt tilltalande design samtidigt som den erbjuder användbar information och funktioner. En framgångsrik utvecklare kommer att kunna använda ett brett spektrum av färdigheter, såsom starka kodningsfärdigheter, uppmärksamhet på detaljer och kreativitet för att få ut det mesta av sin erfarenhet av webbutveckling.

Learning New Tech

Webbutveckling bygger på teknik som ständigt förändras, och det är upp till dig som webbutvecklare att hålla dig uppdaterad om de senaste verktygen och teknikerna. Oavsett om du studerar inför en intervju, lär dig allt om ett visst kodningsspråk eller bara håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom programvaruteknik är det avgörande för din karriär att hålla dig informerad.

Tvärwebbläsarkompatibilitet

På internet finns det miljarder olika enheter med olika skärmstorlekar och webbläsare. Det innebär att din webbsida måste fungera bra för majoriteten av användarna oavsett hur de kommer åt den, och därför är det så viktigt att hålla sig uppdaterad med bästa praxis för kompatibilitet mellan webbläsare.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsidutveckling är processen att bygga en webbplats. Det handlar om att skriva kod för att skapa en webbplats utseende och funktion, inklusive text, grafik och animationer. Processen börjar med en färdplan för en webbplats som förbinder de olika teamen och personerna inom en organisation för att fastställa prioriteringar och fatta beslut. När planen väl är på plats kan webbutvecklare börja utveckla den.

Först måste du kunna grunderna i webbdesign och kodningsspråk som HTML, CSS och JavaScript. Dessa språk används för att bygga en webbplats front-end och back-end och arbetar tillsammans för att producera de webbsidor som användarna ser på Internet.

Du behöver också en webbläsare, som är det program som visar webbplatser på din datorskärm från servrar. Genom att använda en webbläsare kan du förstå hur webben fungerar och hur du kan visa och redigera din egen webbplats. Att använda en webbläsare är enkelt och gratis, så det finns ingen anledning att inte börja lära sig att använda en. Du kan ladda ner några olika webbläsare, men det kan hända att du föredrar en webbläsare framför en annan beroende på dina preferenser.

För att komma igång behöver du en webbläsare och en textredigerare. Anteckningsblock ++ är ett bra val för nybörjare, men Atom är ett bra alternativ för Mac- och Windows-datorer. Det är viktigt att komma ihåg att en textredigerare är bättre för att skriva giltig HTML än en ordbehandlare, som lägger till tecken i dokumentet som inte är giltiga.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP är ett kraftfullt och lättanvänt serverbaserat programmeringsspråk som kan användas för att skapa webbapplikationer och webbplatser. Det har en enkel syntax som gör det lättare att lära sig och skriva kod, och har ett bra stöd av många ramverk, bibliotek och verktyg. PHP har stöd för en mängd olika funktioner, bland annat förstklassiga funktioner (vilket innebär att de kan tilldelas variabler), funktioner av högre ordning och rekursion. Dessutom finns det stöd för anonyma funktioner och closures sedan PHP 5.3 (2009).

En av de stora fördelarna med PHP är dess flexibilitet, vilket gör det möjligt för utvecklare att arbeta med alla primära operativsystem. Detta innebär snabb och effektiv utveckling. Objektorienterad programmering stöds också av PHP, med stöd för objektklasser och arv. Detta gör det möjligt för utvecklare att återanvända klasser i olika delar av ett program, vilket förenklar skapandet av komplexa applikationer.

En annan fördel med PHP är dess användarvänlighet, vilket innebär att det är ett bra val för nybörjarprogrammerare. Det är ett flexibelt språk och det har funnits i över ett kvarts sekel så det finns gott om handledning och vanliga frågor som hjälper dig att lära dig språket snabbt. Det har ett starkt samhällsstöd, vilket är en stor fördel för en ny utvecklare. Det finns forum och bloggar med handledning, råd och tips om hur du kan förbättra dina kunskaper och bli en bättre webbutvecklare.

PHP är ett populärt och stabilt språk, vilket innebär att det finns många webbplatser som redan har byggts i det. Det är också lätt att uppdatera gamla webbplatser i PHP, vilket är till hjälp när man försöker hålla äldre webbplatser igång på ett smidigt sätt.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapputveckling är processen att skapa anpassad programvara som körs via en webbläsare. Det är ett populärt val för företag och privatpersoner eftersom det erbjuder en skräddarsydd upplevelse som native appar utan att behöva ladda ner, installera eller använda en särskild enhet.

Nyckeln till framgångsrik utveckling av webbapplikationer börjar med marknadsundersökningar och problemlösning för kunderna. Brainstorminglösningar baserade på användarnas behov och preferenser hjälper ditt team att utveckla en robust produkt som är både lönsam och väldesignad. Nästan måste du skapa en karta över användarens resa för din webbapplikation. Den illustrerar hur användarna går igenom appen över tid och hjälper dig att förstå vilka problem de kan stöta på och hur du ska lösa dem.

Sist behöver du kartlägga själva layouten för din webbapp. Detta inkluderar placeringen av text, bilder, knappar och andra interaktiva eller animerade komponenter.

Prototypering – Bygg en prototyp av appen som ligger nära din vision och validera den med potentiella användare. Det här steget liknar en minsta gångbara produkt (MVP) och är ett bra sätt att se till att din idé är genomförbar innan du ger dig in i utvecklingsprocessen för en riktig applikation. Den bakre delen av en webbapplikation är den del som hanterar den faktiska logiken, databasen och webbapplikationsservern. Det är här som en mängd olika ramverk kan användas för att förenkla utvecklingsprocessen av appen.

Förutom kodningsfärdigheter har starka utvecklare av webbapplikationer en god förståelse för front-end-språk som HTML och JavaScript, samt back-end-tekniker som Python och PHP. De har också ett grepp om DevOps-program som GitHub och Jenkins.

WordPressutveckling – en lukrativ och givande karriär

WordPress är världens mest populära innehållshanteringssystem och driver över 34 % av alla webbplatser på internet. Dess popularitet gör wordpress-utveckling till ett lukrativt och givande karriärval för många individer. WordPressutvecklare skapar en mängd olika anpassade applikationer för WordPress. Dessa inkluderar teman, plugins och andra mjukvarusystem som utökar WordPress funktionalitet.

Utveckling av teman är en av de mest populära och lukrativa aspekterna av en WordPress-utvecklares arbete, eftersom de kan anpassa en webbplats för att passa en kunds specifika behov. Teman gör det möjligt att ändra layout, färg och andra aspekter av en webbplats för att passa dina önskemål.

Temautveckling erbjuder också en stor möjlighet att utveckla och flexa dina kunskaper i HTML, CSS och JavaScript. Dessa språk är vanliga på webbsidor och används flitigt av utvecklare för att bygga webbplatser.

När du utvecklar ett tema är det viktigt att följa WordPress kodstandarder för att hålla ditt tema läsbart och lätt att underhålla. Genom att följa dessa standarder kan du undvika vanliga misstag, förbättra din kods läsbarhet och upprätthålla konsistens i hela kodbasen under många år framöver.

Strukturering av din kodning är en annan viktig faktor för att hålla den läsbar, sökbar och konsekvent. Det kan också hjälpa dig att undvika fel och göra ändringar lättare att förstå. Användning av relativa URL-sökvägar är viktigt för flexibiliteten, så att du inte behöver redigera alla dina skript när webbplatsens URL ändras. Detta gör det lättare att lägga till nya funktioner eller uppdateringar senare.

WordPress-utvecklingsfärdigheter som du behöver för att bli en WordPress-utvecklare

  • WordPress-utveckling är ett område som kräver ett brett spektrum av färdigheter, inklusive webbdesign och kodning.
  • De viktigaste färdigheterna som en WordPress-utvecklare behöver är förtrogenhet med PHP och JavaScript.
  • PHP är det serverbaserade skriptspråket som driver WordPress-kärnfiler och plugins.
  • Det är också viktigt för att utveckla teman.