Webbutveckling

Vad innebär webbutveckling?

Webbutveckling innebär att skapa webbplatser med hjälp av en mängd olika tekniska färdigheter och kreativa talanger. Det omfattar planering, design, kodning och konfiguration av nätverkssäkerhet. Utvecklare måste också förstå vad som gör en webbplats effektiv och användarvänlig.

Webbutvecklare arbetar främst med webbplatser som har ett mobilvänligt gränssnitt och fungerar på flera olika enheter. De kan ingå i ett team som skapar webbplatser för kunder eller vara den enda webbutvecklaren för ett företag. Arbetet kräver en stor uppmärksamhet på detaljer, eftersom även det minsta stavfel kan orsaka allvarliga problem. Det kräver också logiskt tänkande, eftersom du måste tänka igenom problem och komma fram till lösningar som är effektiva.

Det är viktigt att hålla sig informerad om den senaste utvecklingen inom tekniken och nya bästa metoder för webben, eftersom detta kan vara avgörande för din karriär. Detta innebär att du måste läsa betrodda tekniska bloggar, lyssna på podcasts och registrera dig på sociala medier som är inriktade på programvaruteknik.

Att utveckla en portfölj är ett bra sätt att visa dina färdigheter inom webbutveckling och bli uppmärksammad av potentiella arbetsgivare. Att ha en samling webbplatser som du har skapat ger dig en konkurrensfördel när du söker jobb och visar att du brinner för ditt hantverk.

Webbutveckling är en spännande och givande karriär som kan leda till en högavlönad tjänst. Det är ett område som växer snabbt och kan ge möjlighet att arbeta hemifrån samt en bra balans mellan arbete och privatliv. Det är ett mycket anpassningsbart yrke som ger dig möjlighet att använda dina kreativa och tekniska talanger för att bygga upp en stark närvaro på nätet för ditt företag.

De fem bästa kurserna i webbutveckling

Webbutveckling är ett växande område, och med över 4,5 miljarder människor som har tillgång till Internet är det inte konstigt att efterfrågan på webbutvecklare också ökar. Om du vill komma in på detta område kommer du att upptäcka att det finns många onlinekurser som kan hjälpa dig att komma igång. En del av dessa kurser är för nybörjare, medan andra riktar sig till elever på mellannivå eller avancerad nivå som vill utöka sina kunskaper. Oavsett hur du lär dig finns det något för alla på den här listan över de bästa kurserna i webbutveckling.

Start med en nybörjarkurs

Den första webbutvecklingskursen på vår lista är Getting Started with the Web från Mozilla, en omfattande kurs som börjar från grunden för att lära dig grunderna i HTML och CSS. Kursen är gratis och är utformad för att ge nybörjare kunskaper i webbutveckling på ett lättförståeligt sätt. Ett annat bra val för nybörjare är CodeAcademy, en självledd handledning som täcker grunderna i kodning i språk som HTML och CSS. Det är en kurs på 30 veckor, men det är lätt att ta tempot och avancera i sin egen takt.

Nästan har vi en lista med kurser för dig som vill lära dig JavaScript. Dessa lektioner behandlar ämnen som variabler, slingor, villkor och funktioner i JavaScript. De fokuserar också på DOM API, att lägga till händelselister och ändra DOM.

Om du letar efter en mer omfattande introduktion till webbutveckling finns Springboard Software Engineering Certification som erbjuds av CareerFoundry. Detta helt online, handledda program erbjuder flexibilitet och jobbgaranti. När du anmäler dig arbetar du med en enskild mentor och handledare för att bygga upp dina färdigheter och din portfölj. När du har tagit examen får du ditt certifikat och en jobbgaranti.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapplikationsutveckling är en process som används för att skapa webbplatser och applikationer som är tillgängliga via internet. Den omfattar alla aspekter av utformning och utveckling av en webbapplikation, från den första idén till slutprodukten.

 1. Först måste ett företag ha en tydlig vision om vad appen ska göra och varför den ska utvecklas. Detta kommer att hjälpa utvecklaren och kunden att bestämma projektets omfattning, budget, mål, målmarknad och andra viktiga element.
 2. Nästa steg i utvecklingsprocessen är att genomföra användarundersökningar. Detta innebär en grundlig och korrekt förståelse av målmarknaden, det problem som lösningen löser, hur många som har detta problem och eventuell konkurrens om liknande lösningar.
 3. Denna insikt hjälper teamet att förstå hur man ska utveckla den bästa webbapplikationen för ändamålet. Dessutom kommer den att informera deras beslut om vilken teknik och vilka ramverk som ska användas för att bygga webbapplikationen.

När teamet har en god förståelse för sin målgrupp kan de börja skapa en design för sin webbapplikation. Detta är ett viktigt steg i utvecklingsprocessen, eftersom det gör det möjligt för teamen att göra sin design baserad på användarfeedback och undvika att designa något som inte kommer att användas av målgruppen.

När teamet har slutfört denna fas kan de börja skissa på olika versioner av sin webbapp och experimentera med hur användarna kommer att interagera med den. På så sätt kan de samla in feedback om hur väl appen kommer att fungera och få en bra utgångspunkt för sina nästa steg.

Vad är utveckling av webbappar?

 1. Webbapplikationer är mjukvaruprogram som lagras på en fjärrserver och kan nås via en webbläsare.
 2. De är lätta att skapa och billigare än mobilappar.
 3. Webbapplikationsutveckling innebär att man utvecklar ett webbgränssnitt som fungerar på flera olika enheter och operativsystem.
 4. Det kräver en tydlig förståelse för användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI).

3 viktiga aspekter av WordPress-utveckling

WordPress är ett CMS (Content Management System) som gör det möjligt att bygga vackra, funktionella och skalbara webbplatser. Du kan använda det för ett stort antal webbplatser, inklusive småföretagssidor och e-handelsbutiker. För att utveckla en webbplats med WordPress behöver du goda kunskaper i HTML och CSS. Med dessa två språk kan du skapa och styra utseendet på din webbplats, t.ex. genom att definiera färgen på text, länkar, avstånd och bildinriktning.

Du behöver också en grundlig förståelse för PHP, språket som WordPress bygger på. Enligt webbenkätstjänsten W3Techs är PHP det mest populära skriptspråket på serversidan som används på Internet. Om du planerar att bygga en webbplats med WordPress är det viktigt att lära dig hur man använder versionskontroll. På så sätt kan du enkelt återgå till tidigare versioner av din webbplats om något går fel.

En tredje aspekt av WordPress-utveckling som du behöver känna till är hur man skapar anpassade teman. Dessa teman skapas för kunder och förbättrar ofta en kunds webbplats genom att skapa ett specifikt utseende eller en känsla som matchar deras varumärkesbild. Att utveckla ett tema är ett utmärkt sätt att flexa dina kodningsfärdigheter och bygga på dina CSS-, JavaScript- och HTML-kunskaper. Det är också en möjlighet att få smutsiga händer i objektorienterad programmering (OOP).

Varför anlita en WordPress-utvecklare?

 1. WordPress är ett kraftfullt innehållshanteringssystem som kan användas för att skapa små företag eller stora e-handelswebbplatser.
 2. Det är tryggt, säkert, självhyst, lätt att driftsätta och enkelt att uppdatera.
 3. WordPress-utvecklare kan arbeta med kärnmjukvara, insticksprogram och teman.
 4. De kan också utveckla fristående applikationer och programvarusystem baserade på WordPress.

De fem bästa WordPress-plugins

WordPress-plugins är små bitar av programvara som gemenskapen har skapat för att utöka funktionaliteten och funktionerna på din WordPress-webbplats. De fungerar ungefär som apparna på din telefon. Plugins lägger till funktionalitet till din webbplats och gör det lättare för dig att skapa och hantera sidor och inlägg. Plugins gör det också möjligt för dig att ändra utseendet och känslan på din webbplats utan att ändra ditt tema.

Bästa granskningsplugins för din WordPress-webbplats

Att lägga till recensioner på din webbplats är ett viktigt marknadsföringsverktyg som ökar förtroendet hos potentiella kunder och leder till ökad försäljning. Rätt WordPress-plugin för recensioner kommer att erbjuda flera funktioner, såsom varumärkesmärkning, redigerbara betyg, sorteringsalternativ och en mängd andra funktioner som gör det enkelt för dig att visa dina recensioner.

Bästa plugins för bokrecensioner för din WordPress-webbplats

Lägg till recensioner på din webbplats med Book Blogger, en av de högst rankade WordPress-recensionsplugins. Med det här pluginet kan du enkelt lägga till recensioner på din blogg, produktsida eller någon annan del av din webbplats med ett enkelt gränssnitt. Du kan också använda widgetar för att visa följare i sociala medier, senaste recensioner med mera.

Bokningskalender för WordPress

Booking Calendar är bland de bästa bokningstilläggen för WordPress, med mer än 60 000 aktiva installationer. Med den kan du enkelt lägga till en kalender på din webbplats som visar tillgängliga tidsscheman och ett formulär där användarna kan boka sina möten.

Hantering av omdirigering för din WordPress-webbplats

Med det här insticksprogrammet kan du spåra omdirigeringar, se vilka inlägg och sidor som inte laddas korrekt och hitta sätt att åtgärda problemet. Det är också ett bra sätt att hålla din webbplats säker och förhindra att dina besökare blir frustrerade över långa laddningstider.